Om oss

Litt om oss

  • Kulturvugga Barnehage ligger sentralt i Holum, med naturskjønne omgivelser, rett ved elva og fine skogsområder. Holum ligger under Mandal kommune, i Vest Agder fylke.

  • Barnehagen startet opp i 2008, i et totalrenovert bygg tiltenkt barnehage.Innearealet måler ca 150 kvadratmeter, med stor garderobe, kjøkken, spiseplass, bad, stue, bibliotek, discorom, puterom, kontor og soverom.

  • Det er førskolelærerne Karianne Walvick Landås (f.1985) og Else Ramnes Justnes (.f 1974) som eier og driver barnehagen, og har gjort dette siden oppstarten i 2008. Begge har også høyskoleutdanning innen småbarnspedagogikk, og Else har grunnutdanning innen tegning, form og farge, mens Karianne har treårig grunnutdanning innen musikk, dans og drama i Bergen (2001-2004).

  • Virksomheten bygger på Lov om barnehager og Rammeplan for barnehagen, og retter seg etter de lover og bestemmelser som til enhver tid er gjeldene for norske barnehager.

  • Uteområdet måler ca 500 kvm, med en fin blanding av gressunderlag med lekeapparater, og asfalt for bl.a. sykkellek. Like bak barnehagen har vi en perfekt akebakke som blir aktivt brukt på vinteren. I tillegg bruker vi skogen mye til lek og turer, og har en egen lavvoplass ca 30 minutters spasertur unna barnehagen. Her finner vi virkelig skogens ro, og aktiviserer oss med det naturen har å tilby, uten bruk av medbrakte plastleker. 

  • Kulturvugga barnehage er en «være sammen barnehage». Et program som de aller fleste barnehagene i Mandal kommune ønsker å bruke. Dette er et nyttig verktøy for både voksne og barn, som handler om hvordan vi er mot oss selv og hverandre. Varme og grensesettende voksenpersoner er det vi ønsker å være, og Kulturvugga har en aktiv nettverksgruppe sammen med fem andre barnehager som vi samarbeider med og arrangerer felles aktiviteter sammen med både for de ansatte og aktiviteter for barna (f.eks førskoletreff, teateroppsetninger osv.)